Farkasmancs
halloweenunnep 2005.11.21. 10:13
Munka: kb. 1 óra 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 125 kcal
Farkasmancs
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
4 tojásfehérje
25 dkg cukor
25 dkg darált mandula
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál kakaópor
20 dkg bogyós lekvár
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a cukrot lassan beleszitáljuk. A mandulát összekeverjük a fahéjjal, a kakaóval, a csokoládét lereszeljük, mindkettőt óvatosan a habba forgatjuk.
2. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A habot csillagcsőrös habzsákba szedjük, és kis halmokat nyomunk a tepsire. A sütőben 12-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A lekvárt felforrósítjuk szitán átpasszírozzuk, és összeragasztunk vele 2-2 farkasmancsot. Hagyjuk megszáradni.
4. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a sütik egyik végét belemártjuk. Ezt is hagyjuk megszáradni.
|