Fahéjas hold
halloweenunnep 2005.11.21. 10:08
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: kb. 52 kcal
Fahéjas hold
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
3 tojásfehérje
1 teáskanál citromlé
15 dkg porcukor
15 dkg darált mandula
15 dkg darált mogyoró
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szerecsendió
10 dkg cukor
4 csepp rumaroma
Elkészítés:
1. Kemény habbá verünk 2 tojásfehérjét a citromlével. A porcukrot átszitáljuk, és a habhoz keverjük. A mandulát összekeverjük a mogyoróval, a fahéjjal, a szerecsendióval, 3 evőkanállal félreteszünk belőle, a többit a habba forgatjuk.
2. A félretett mandulás diót egy nagyobb darab nejlonra szórjuk, rátesszük a tésztát, ráfektetünk egy másik darab nejlont, és a két réteg között kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kb. 30 percig száradni hagyjuk.
3. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából holdakat szaggatunk ki, a tepsire rakjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.
4. A maradék 1 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot, belekeverjük a rumaromát, és megkenjük vele a holdakat. Visszatesszük a sütőbe, és még 10 percig sütjük. Kihűtve kínáljuk.
|