Ropogs tallr
halloweenunnep 2005.11.21. 10:05
Munka: kb. 45 perc
Fogyaszthat: kb. 2 ra 30 perc mlva
1 darab: 50 kcal
Ropogs tallr
Hozzvalk kb. 40 darabhoz:
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
fl teskanl rlt nizs (ki is maradhat)
20 dkg liszt
1 tojsfehrje
2 dkg barna cukor
Elkszts:
1. A vajat felolvasztjuk, kzben kiss megbarntjuk, majd kihtjk. Hozzadjuk a cukrot, az nizst, s egy csipet st. Beledolgozzuk a lisztet, a tojsfehrjt, s kb. 3 cm tmrj rudakat sodrunk belle. Fliba csomagoljuk, s 1 rra betesszk a htbe.
2. A rudakat meghempergetjk a barna cukorban, kiss rnyomkodjuk, s fl cm vastag szeletekre vgjuk. Hsklopfolval egyet rtnk, hogy szp mintjuk legyen, s 20 percre a mlyhtbe tesszk.
3. A stt 200 fokra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk. A tepsit kibleljk stpaprral, rrakjuk a tallrokat, s a stben kb. 14 percig stjk.
|