Ropogós tallér
halloweenunnep 2005.11.21. 10:05
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 darab: 50 kcal
Ropogós tallér
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
fél teáskanál őrölt ánizs (ki is maradhat)
20 dkg liszt
1 tojásfehérje
2 dkg barna cukor
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk, közben kissé megbarnítjuk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a cukrot, az ánizst, és egy csipet sót. Beledolgozzuk a lisztet, a tojásfehérjét, és kb. 3 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
2. A rudakat meghempergetjük a barna cukorban, kissé rányomkodjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. Húsklopfolóval egyet ráütünk, hogy szép mintájuk legyen, és 20 percre a mélyhűtőbe tesszük.
3. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a tallérokat, és a sütőben kb. 14 percig sütjük.
|