Fehér hegy
halloweenunnep 2005.11.21. 09:50
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 75 kcal
Fehér hegy
Hozzávalók kb. 45 darabhoz:
5 dkg tisztított dió
15 dkg marcipánmassza
1 teáskanál rumaroma
50 dkg aszalt szilva
22,5 dkg fehér tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
1. A diót durvára összevágjuk, és összedolgozzuk a marcipánnal, a rumaromával.
2. Az aszalt szilvákat (ha magvas, kimagozzuk) sorban kirakosgatjuk, és mindegyik tetejére fél teáskanálnyi marcipánmasszát teszünk.
3. A tortabevonót felolvasztjuk, és bevonjuk vele a halmokat. Hagyjuk megszáradni, majd mignonpapírba ültetjük, és kínáljuk.
|