Hógolyó
halloweenunnep 2005.11.21. 09:46
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 35 kcal
Hógolyó
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
2 tojásfehérje
1 teáskanál citromlé
16 dkg porcukor
12 dkg vágott mandula
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot. Végül gyors mozdulatokkal beleforgatjuk mandulát.
2. A sütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Fagylaltos kanállal vagy két teáskanál segítségével kerek halmokat teszünk a tepsire, és a sütőben kb. 1,5 órát sütjük-szárítjuk. Közben a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni.
3. A kész golyókat kihűtjük, és kínáljuk.
|