...::Halloweenunnep::...
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Érdekes és jó honlapok
 
Játék
 
Hello
 
Mozilla Firefox
Get Firefox!
 
Ünnepek
 
Háttérzene
 
Más
 
Hülyeségek;-)
 
Számláló
Indulás: 2005-10-23
 
Virág

 
Szavazás
Mi legyen még az oldalon?

Zene
Történetek
Misztikus
Játékok
Csacska angyal
Képek
Filmek
Ciki szorik
Műsorok(tv,mozi)
Animációk
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Frissítés
 
Macska
 
Cset
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Okosságok ;)
 
Thanks!
 
Képek!!
 
Sütik,édességek

BARACKOS SÜTEMÉNY 20 dkg finomliszt, 10 dkg rozsliszt, 5 dkg szójaliszt, csipet só, fél csomag sütőpor, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, tej, őszibarack, fahéj, vaníliás cukorKeverjük össze a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Olvasszuk meg a vajat, keverjük el benne a cukrot. Adjuk a liszthez. Tegyünk hozzá annyi tejet, hogy keverhető állaga legyen. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsuk be bőségesen apróra vágott őszibarackkal, szórjuk meg fahéjjal. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivéve a sütőből, még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral.

DIÓS KIFLI (TOJÁS NÉLKÜL) Hozzávalók: 35 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg kristálycukor 15 dkg darált dió 1 evőkanál tejföl 1/2 sütőpor 1 citrom héjaElkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a citromhéjjal, majd a margarint, cukrot, darált diót, sütőport és a tejfölt hozzáadva összegyúrjuk. 1 cm vastagra nyújtjuk, 1 cm széles és 5 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Ebből kifli alakot formázunk, és lassú tűznél sütjük. Ha kisült, még forrón vaníliás cukorba forgatjuk. FLÓDNI A tésztához: 50 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál porcukor, 1 kk só, 1 dkg élesztő , 1/2 dl langyos víz A töltelékhez: 25 dkg reszelt alma, csipet só, ízlés szerint porcukor, 1 evőkanál búzacsíra, 25 dkg szilvalekvár, 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál narancslé, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé, 15 dkg darált mák, 15 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál citromlé, fél citrom reszelt héja Máz: Karobpor, cukor, kevés víz, 1 evőkanál vaj A tésztához az élesztőt simára keverjük a langyos vízzel, majd mély tálban összegyúrjuk az átszitált liszttel, a tejföllel, a sóval, a cukorral és a megolvasztott vajjal. Cipóba formáljuk és egy órán keresztül pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket, mindegyiket külön-külön. A darált mákot összekeverjük a cukorral, a leszárított és megmosott mazsolával, a citromhéjjal és a citromlével. A diótöltelékhez a narancslevet és a citromlevet ráöntjük a dióra, majd összekeverjük a citromhéjjal és a cukorral. A tésztát öt részre osztjuk és egyforma, (közepes) tepsi nagyságú lapokat nyújtunk belőlük. A kivajazott tepsi aljára rakunk egy tésztalapot, és meghintjük a cukorral és búzacsírával elkevert reszelt almával. Erre rásimítjuk a második tésztalapot, amit máktöltelékkel kenünk meg. A harmadik tésztalapra kerül a szilvalekvár, a negyedik lapot betakarjuk a diótöltelékkel, végül az ötödiket ráborítva legalább még egy órát pihentetjük. Előmelegített forró sütőben megsütjük. Elkészítjük a mázat: a szentjánoskenyérmagport összekeverjük a cukorral és épp annyi vízzel, hogy keverni lehessen. Tűzhelyen felmelegítjük, mikor a cukor elolvadt és egynemű állagú lett, hozzáadjuk a vajat. Ráöntjük a tésztára. Mikor megszilárdult a máz, hosszúkás szeletekre vágjuk. Különleges ízhatású sütemény.

KAVART DIÓS TÉSZTA Hozzávalók: 2 dl liszt, 1,5 dl cukor, 2 dl tej, 2 dl darált dió, 1,5 evőkanál vaj, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál joghurt. Mindezeket keverőtálban összekeverjük: liszt, sütőpor, darált dió, cukor majd tej, joghurt és vaj.Kivajazott kilisztezett közepes méretű tepsiben tűpróbáig sütjük.

KEROBOS CSIGA Hozzávalók: 4 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 2 dl langyos tej, 50 dkg liszt, 12 dkg puha vaj, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi só, 2,5 dkg olvasztott vaj, 5 dkg porcukor Töltelék: cukorral összekevert kerobporAz élesztőt elmorzsoljuk, majd egy teáskanál cukorral és a tejjel elkeverve 15 percig állni hagyjuk, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, a maradék cukorral, vajjal, tejföllel és az élesztős tejjel. Letakarjuk és megkelesztjük (kb. 1 óra). A tésztából két téglalapot formálunk és kinyújtunk. Megszórjuk a cukros kerobporral, a széleket kihagyva. Szorosan feltekerjük. 2 cm-es darabokra vágjuk, kivajazott sütőlapra fektetjük, tetejüket villával megszurkáljuk és olvasztott vajjal megkenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

MÁLNÁS ALMATORTA Hozzávalók: # 35 dkg liszt, # 1 dl cukor, # másfél dl darált mandula, # 20 dkg vaj, # 1 tojássárgája. # A töltelékhez: # 5 db alma, # 20 dkg mélyhűtött málna, # fél dl cukor, # 2 evőkanál darabolt mandula. Elkészítése: A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a darált mandulát. Az összegyúrt tésztát nyújtsuk kerek lappá, és terítsük sütőpapírral bélelt tortaformába. A hámozott és magházától tisztított almát vágjuk vékony cikkekre. Nyomkodjuk a tésztába az almaszeleteket sűrűn egymás mellé. Hintsük meg cukorral, majd közepes lángon húsz-huszonöt percig süssük. A felengedett málnát finoman törjük át szitán, és terítsük szét a meleg tortán. Szórjunk a tetejére durvára vágott mandulát. Langyosan tálaljunk, tejszínhabbal.

MALPURA 22,5 dkg liszt, 12,5 dkg porcukor, 2 kk. sütőpor, 2 dl tej, olaj a sütéshez, 6 dl joghurt, 15 dkg porcukor, 20 dkg eper, v. szeder, v. málna A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a tejet olyan sűrűre keverjük, hogy megálljon a fakanálon. Vizes kanállal a forró olajba szaggatjuk és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük.Egy tálban habverővel összekeverjük a joghurtot, a cukrot és az összetört gyümölcsöt. Tálalás előtt 30 percig áztatjuk a gombócokat a joghurtban.

GOPÍNÁTHA 5 dl tejszín, 30 dkg porcukor, 50 dkg zsíros tejpor, 1 dkg vaniliás cukor, kókuszreszelék vagy carob por, pár csepp citromlé A tejszínt keményre felverjük, belekeverjük a porcukrot, a vaniliás cukrot, és kikeverjük a tejporral együtt. A pár csepp citromlét belekeverjük, majd mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. 10 perc múlva vizes kézzel golyókat formálunk belőle és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe vagy a carob porba. Tálcára téve hűtőszekrényben, még 1-2 órát dermesztjük.

MÁLNÁS-JOGHURTOS PISKÓTATEKERCS Hozzávalók: 25 dkg Rama Krémalap, 1 db piskóta rolád, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 3 evőkanál cukor, 2 pohár gyümölcsjoghurt, 2 evőkanál porcukor, 30 dkg málna Forrás: RamaA pudingport simára keverjük a cukorral, egy dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A Krémalapot porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskóta roládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. Tipp:a krémhez használhatunk más gyümölcsöket (pl. eper, körte, barack) azonos ízesítésű joghurttal vagy gyümölcs ízesítésű pudingport, natúr joghurttal.

BAJOR TORTA Hozzávalók: 25 dkg Rama Krémalap, 2 db kerek kakaós piskóta tortalap, 0,5 dl cseresznyepálinka vagy -likőr, 12 dkg étcsokoládé, 1 üveg kimagozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 15 dkg porcukor, 1/2 csomag habfixáló, 1 dkg kakaópor, 5 dl tejszín.  A piskótát három lapra vágjuk és meglocsoljuk a likőrrel vagy pálinkával. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a levével megfőzzük a pudingport, majd lehűtjük. A langyos pudinghoz hozzáadjuk a porcukorral kihabosított Krémalapot, majd habverővel jól eldolgozzuk. A negyedét félretesszük a torta bevonásához. A tejszínt összekeverjük a habfixálóval, kemény habbá verjük és egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A maradékhoz óvatosan hozzákeverjük a kakaóport. A pudingos krémmel megkenjük az alsó tortalapot és ráterítjük a meggy felét. Ráhelyezzük a második tortalapot, a kakaós habbal megkenjük és a meggy másik felét belenyomkodjuk. A harmadik lapot ráterítjük, a félretett krémet habzsákba töltjük, bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A félretett tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

VANÍLIAKRÉMES ROLÓ Hozzávalók kb. 12 db rolád sütőformához: a tésztához: egy csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg), 1 db tojássárgája, 2 evőkanál tej, 3 evőkanál cukor, a töltelékhez: 25 dkg Rama Krémalap, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 2 evőkanál cukor, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor Forrás: RamaA mélyhűtött tésztát felengedés után lisztezett gyúródeszkára fektetjük és 47x12 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott tésztából kb. 3x47 cm-es csíkokat vágunk és spirálformában, hogy a rétegek egymást átfedjék, feltekerjük a sütőformára. A tojássárgáját összekeverjük a két evőkanál tejjel, a vágási éleket kihagyva megkenjük a roládokat, majd 2 evőkanál cukorral megszórjuk. Az elkészített roládokat egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük úgy, hogy a tésztavég alul legyen. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 20 percig sütjük. Ezután még melegen lehúzzuk a formáról és lehűtjük A pudingport simára keverjük a cukorral, a tejjel és felfőzzük. A Krémalapot a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és összedolgozzuk. A krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük és megtöltjük a rolókat. Tipp:megtölthetjük más ízesítésű (pl. csokoládé) krémmel vagy tejszínhabbal is. Sós töltelék (pl. sajtos, sonkás, stb.) esetében a tésztába cukor helyett 1 mokkáskanál sót tegyünk.

BARACKOS TÚRÓTORTA Hozzávalók: 25 dkg Rama Krémalap, 1 db kerek piskóta tortalap, 50 dkg túró, 10 dkg porcukor, 1 db citrom, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dkg vaníliaízű krémpor, 50 dkg őszibarack (használhatunk befőtt vagy konzerv barackot is), reszelt csokoládé, tejszínhab, mandulaforgács a díszítéshez Forrás: RamaA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom lereszelt héját, néhány csepp citromlevet, a vaníliás cukrot, a krémport és csomómentesre keverjük. A Krémalapot kihabosítjuk, a túrókrémmel összedolgozzuk, amíg sima, laza krémet kapunk. Az őszibarackból néhány darabot félreteszünk, a többit feldaraboljuk és a krémhez keverjük. A tortalapot három részre vágjuk, a lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük, végül a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Barackszeletekkel és tejszínhabbal díszítjük, a torta oldalát mandulaforgáccsal megszórjuk, közepét pedig reszelt csokoládéval hintjük meg.

MEGGYES-KRÉMES SZELET Hozzávalók: 25 dkg Rama Krémalap, 1 db téglalap alakú piskóta tortalap, 1,75 dl tejszín, 20 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 25 dkg magozott meggy (használhatunk befőttet is), tejszínhab a díszítéshez Forrás: RamaA tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Hozzákeverjük a Krémalap egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék Krémalapot habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűtött kakaós tejszínt és jól összedolgozzuk. A piskótát két lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük krémmel, a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk és rátesszük a másik lapot. Meggyszemekkel és habzsákból kinyomott tejszínhabbal díszítjük. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

RIBIZLIS VANÍLIAKOCKA Hozzávalók: 25 dkg Rama Krémalap, 1 db téglalap alakú piskóta tortalap, 1,75 dl tejszín, 20 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 25 dkg magozott meggy (használhatunk befőttet is), tejszínhab a díszítéshez Forrás: RamaA tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Hozzákeverjük a Krémalap egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék Krémalapot habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűtött kakaós tejszínt és jól összedolgozzuk. A piskótát két lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük krémmel, a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk és rátesszük a másik lapot. Meggyszemekkel és habzsákból kinyomott tejszínhabbal díszítjük. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

MÁLNÁS ALMATORTA Hozzávalók: # 35 dkg liszt, # 1 dl cukor, # másfél dl darált mandula, # 20 dkg vaj, # 1 tojássárgája. # A töltelékhez: # 5 db alma, # 20 dkg mélyhűtött málna, # fél dl cukor, # 2 evőkanál darabolt mandula. Elkészítése: A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a darált mandulát. Az összegyúrt tésztát nyújtsuk kerek lappá, és terítsük sütőpapírral bélelt tortaformába. A hámozott és magházától tisztított almát vágjuk vékony cikkekre. Nyomkodjuk a tésztába az almaszeleteket sűrűn egymás mellé. Hintsük meg cukorral, majd közepes lángon húsz-huszonöt percig süssük. A felengedett málnát finoman törjük át szitán, és terítsük szét a meleg tortán. Szórjunk a tetejére durvára vágott mandulát. Langyosan tálaljunk, tejszínhabbal.

CICA KUGLÓF Hozzávalók: # 35 dkg liszt, # 1 dl cukor, # másfél dl darált mandula, # 20 dkg vaj, # 1 tojássárgája. # A töltelékhez: # 5 db alma, # 20 dkg mélyhűtött málna, # fél dl cukor, # 2 evőkanál darabolt mandula. Elkészítése: A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a darált mandulát. Az összegyúrt tésztát nyújtsuk kerek lappá, és terítsük sütőpapírral bélelt tortaformába. A hámozott és magházától tisztított almát vágjuk vékony cikkekre. Nyomkodjuk a tésztába az almaszeleteket sűrűn egymás mellé. Hintsük meg cukorral, majd közepes lángon húsz-huszonöt percig süssük. A felengedett málnát finoman törjük át szitán, és terítsük szét a meleg tortán. Szórjunk a tetejére durvára vágott mandulát. Langyosan tálaljunk, tejszínhabbal.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Névnapköszöntő
 
Csacska angyal
 
Csacska karaoke
 
Főoldal!csak katt
 
 
Olsen ikrek
 
Naptár
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Óra
 
Misztikus...
 
Ne lopj!
 
Játékok
 
Sorozatok
 
Receptek
 
Harry Potter
 
Maci!
 
Lindsay Lohan
 
Karácsony
 
Mi a véleményed?szavazz!
Lezárt szavazások
 
Igyál kávét!!!

Megszomjaztál? Igyál egy kávét!!!

Csak katt a képre...

 
Egérmutató
 
Áttűnési effekt
 
Bolyongó boszi

 
Boszi
 
Jobb klikk tiltás
 
Effekt
 
Kép
 
CHAT
 
Játék

Ez a játék olyan mint az Áll az Alku!

Hajrá!

 

Fotózd le magad! :P

 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77