Fahjas hold
halloweenunnep 2005.11.21. 10:08
Munka: kb. 1 ra
Fogyaszthat: kb. 2 ra mlva
1 darab: kb. 52 kcal
Fahjas hold
Hozzvalk kb. 60 darabhoz:
3 tojsfehrje
1 teskanl citroml
15 dkg porcukor
15 dkg darlt mandula
15 dkg darlt mogyor
fl teskanl rlt fahj
fl teskanl rlt szerecsendi
10 dkg cukor
4 csepp rumaroma
Elkszts:
1. Kemny habb vernk 2 tojsfehrjt a citromlvel. A porcukrot tszitljuk, s a habhoz keverjk. A mandult sszekeverjk a mogyorval, a fahjjal, a szerecsendival, 3 evkanllal flretesznk belle, a tbbit a habba forgatjuk.
2. A flretett manduls dit egy nagyobb darab nejlonra szrjuk, rtesszk a tsztt, rfektetnk egy msik darab nejlont, s a kt rteg kztt kb. fl cm vastagra kinyjtjuk a tsztt. Kb. 30 percig szradni hagyjuk.
3. A stt 160 fokra (gzst 1. fokozat) elmelegtjk. A tepsit kibleljk stpaprral. A tsztbl holdakat szaggatunk ki, a tepsire rakjuk, s a stben kb. 10 percig stjk.
4. A maradk 1 tojsfehrjt kemny habb verjk, beleszrjuk a cukrot, belekeverjk a rumaromt, s megkenjk vele a holdakat. Visszatesszk a stbe, s mg 10 percig stjk. Kihtve knljuk.
|