...::Halloweenunnep::...
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
rdekes s j honlapok
 
Jtk
 
Hello
 
Mozilla Firefox
Get Firefox!
 
nnepek
 
Httrzene
 
Ms
 
Hlyesgek;-)
 
Szmll
Induls: 2005-10-23
 
Virg

 
Szavazs
Mi legyen mg az oldalon?

Zene
Trtnetek
Misztikus
Jtkok
Csacska angyal
Kpek
Filmek
Ciki szorik
Msorok(tv,mozi)
Animcik
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Frissts
 
Macska
 
Cset
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Okossgok ;)
 
Thanks!
 
Kpek!!
 
Stik,dessgek

BARACKOS STEMNY 20 dkg finomliszt, 10 dkg rozsliszt, 5 dkg szjaliszt, csipet s, fl csomag stpor, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, tej, szibarack, fahj, vanlis cukorKeverjk ssze a liszteket, adjuk hozz a st s a stport. Olvasszuk meg a vajat, keverjk el benne a cukrot. Adjuk a liszthez. Tegynk hozz annyi tejet, hogy keverhet llaga legyen. Tegyk stpaprral kiblelt tepsibe. Bortsuk be bsgesen aprra vgott szibarackkal, szrjuk meg fahjjal. Elmelegtett stben tprbig stjk. Kivve a stbl, mg forrn szrjuk meg vanlis cukorral.

DIS KIFLI (TOJS NLKL) Hozzvalk: 35 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg kristlycukor 15 dkg darlt di 1 evkanl tejfl 1/2 stpor 1 citrom hjaElkszts: A lisztet elmorzsoljuk a citromhjjal, majd a margarint, cukrot, darlt dit, stport s a tejflt hozzadva sszegyrjuk. 1 cm vastagra nyjtjuk, 1 cm szles s 5 cm hossz cskokat vgunk belle. Ebbl kifli alakot formzunk, s lass tznl stjk. Ha kislt, mg forrn vanlis cukorba forgatjuk. FLDNI A tszthoz: 50 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3 evkanl tejfl, 1 evkanl porcukor, 1 kk s, 1 dkg leszt , 1/2 dl langyos vz A tltelkhez: 25 dkg reszelt alma, csipet s, zls szerint porcukor, 1 evkanl bzacsra, 25 dkg szilvalekvr, 15 dkg darlt di, 15 dkg porcukor, 2 evkanl narancsl, fl citrom reszelt hja, 1 evkanl citroml, 15 dkg darlt mk, 15 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 evkanl citroml, fl citrom reszelt hja Mz: Karobpor, cukor, kevs vz, 1 evkanl vaj A tszthoz az lesztt simra keverjk a langyos vzzel, majd mly tlban sszegyrjuk az tszitlt liszttel, a tejfllel, a sval, a cukorral s a megolvasztott vajjal. Cipba formljuk s egy rn keresztl pihentetjk. Kzben elksztjk a tltelket, mindegyiket kln-kln. A darlt mkot sszekeverjk a cukorral, a leszrtott s megmosott mazsolval, a citromhjjal s a citromlvel. A ditltelkhez a narancslevet s a citromlevet rntjk a dira, majd sszekeverjk a citromhjjal s a cukorral. A tsztt t rszre osztjuk s egyforma, (kzepes) tepsi nagysg lapokat nyjtunk bellk. A kivajazott tepsi aljra rakunk egy tsztalapot, s meghintjk a cukorral s bzacsrval elkevert reszelt almval. Erre rsimtjuk a msodik tsztalapot, amit mktltelkkel kennk meg. A harmadik tsztalapra kerl a szilvalekvr, a negyedik lapot betakarjuk a ditltelkkel, vgl az tdiket rbortva legalbb mg egy rt pihentetjk. Elmelegtett forr stben megstjk. Elksztjk a mzat: a szentjnoskenyrmagport sszekeverjk a cukorral s pp annyi vzzel, hogy keverni lehessen. Tzhelyen felmelegtjk, mikor a cukor elolvadt s egynem llag lett, hozzadjuk a vajat. Rntjk a tsztra. Mikor megszilrdult a mz, hosszks szeletekre vgjuk. Klnleges zhats stemny.

KAVART DIS TSZTA Hozzvalk: 2 dl liszt, 1,5 dl cukor, 2 dl tej, 2 dl darlt di, 1,5 evkanl vaj, 1 csomag stpor, 1 evkanl joghurt. Mindezeket kevertlban sszekeverjk: liszt, stpor, darlt di, cukor majd tej, joghurt s vaj.Kivajazott kilisztezett kzepes mret tepsiben tprbig stjk.

KEROBOS CSIGA Hozzvalk: 4 dkg leszt, 10 dkg cukor, 2 dl langyos tej, 50 dkg liszt, 12 dkg puha vaj, 1 evkanl tejfl, csipetnyi s, 2,5 dkg olvasztott vaj, 5 dkg porcukor Tltelk: cukorral sszekevert kerobporAz lesztt elmorzsoljuk, majd egy teskanl cukorral s a tejjel elkeverve 15 percig llni hagyjuk, felfuttatjuk. A lisztet sszekeverjk a sval, a maradk cukorral, vajjal, tejfllel s az leszts tejjel. Letakarjuk s megkelesztjk (kb. 1 ra). A tsztbl kt tglalapot formlunk s kinyjtunk. Megszrjuk a cukros kerobporral, a szleket kihagyva. Szorosan feltekerjk. 2 cm-es darabokra vgjuk, kivajazott stlapra fektetjk, tetejket villval megszurkljuk s olvasztott vajjal megkenjk. Elmelegtett stben megstjk.

MLNS ALMATORTA Hozzvalk: # 35 dkg liszt, # 1 dl cukor, # msfl dl darlt mandula, # 20 dkg vaj, # 1 tojssrgja. # A tltelkhez: # 5 db alma, # 20 dkg mlyhttt mlna, # fl dl cukor, # 2 evkanl darabolt mandula. Elksztse: A vajat keverjk habosra a cukorral. Adjuk hozz a tojssrgjt, a lisztet s a darlt mandult. Az sszegyrt tsztt nyjtsuk kerek lapp, s tertsk stpaprral blelt tortaformba. A hmozott s maghztl tiszttott almt vgjuk vkony cikkekre. Nyomkodjuk a tsztba az almaszeleteket srn egyms mell. Hintsk meg cukorral, majd kzepes lngon hsz-huszont percig sssk. A felengedett mlnt finoman trjk t szitn, s tertsk szt a meleg tortn. Szrjunk a tetejre durvra vgott mandult. Langyosan tlaljunk, tejsznhabbal.

MALPURA 22,5 dkg liszt, 12,5 dkg porcukor, 2 kk. stpor, 2 dl tej, olaj a stshez, 6 dl joghurt, 15 dkg porcukor, 20 dkg eper, v. szeder, v. mlna A lisztet, a porcukrot, a stport s a tejet olyan srre keverjk, hogy meglljon a fakanlon. Vizes kanllal a forr olajba szaggatjuk s 6-8 perc alatt aranybarnra stjk.Egy tlban habvervel sszekeverjk a joghurtot, a cukrot s az sszetrt gymlcst. Tlals eltt 30 percig ztatjuk a gombcokat a joghurtban.

GOPNTHA 5 dl tejszn, 30 dkg porcukor, 50 dkg zsros tejpor, 1 dkg vanilis cukor, kkuszreszelk vagy carob por, pr csepp citroml A tejsznt kemnyre felverjk, belekeverjk a porcukrot, a vanilis cukrot, s kikeverjk a tejporral egytt. A pr csepp citromlt belekeverjk, majd mlyhtbe tesszk, hogy megdermedjen. 10 perc mlva vizes kzzel golykat formlunk belle s beleforgatjuk a kkuszreszelkbe vagy a carob porba. Tlcra tve htszekrnyben, mg 1-2 rt dermesztjk.

MLNS-JOGHURTOS PISKTATEKERCS Hozzvalk: 25 dkg Rama Krmalap, 1 db piskta rold, 1 csomag vanliaz pudingpor, 3 evkanl cukor, 2 pohr gymlcsjoghurt, 2 evkanl porcukor, 30 dkg mlna Forrs: RamaA pudingport simra keverjk a cukorral, egy dl vzzel, hozzadjuk a joghurtot, elkeverjk s felfzzk. A Krmalapot porcukorral kikeverjk, hozzadjuk a lehttt pudingot s egyenletes krmm dolgozzuk ssze. Az elkszlt krmbe lazn belekeverjk a gymlcsdarabokat. A piskta roldot kitekerjk, megtltjk a gymlcskrmmel, majd visszatekerjk. Alufliba csomagolva htbe tesszk. Tlals eltt megszrjuk porcukorral s felszeleteljk. Tipp:a krmhez hasznlhatunk ms gymlcsket (pl. eper, krte, barack) azonos zests joghurttal vagy gymlcs zests pudingport, natr joghurttal.

BAJOR TORTA Hozzvalk: 25 dkg Rama Krmalap, 2 db kerek kakas piskta tortalap, 0,5 dl cseresznyeplinka vagy -likr, 12 dkg tcsokold, 1 veg kimagozott meggybeftt, 1 csomag vanliaz pudingpor, 15 dkg porcukor, 1/2 csomag habfixl, 1 dkg kakapor, 5 dl tejszn.  A pisktt hrom lapra vgjuk s meglocsoljuk a likrrel vagy plinkval. A meggybefttet lecsepegtetjk, a levvel megfzzk a pudingport, majd lehtjk. A langyos pudinghoz hozzadjuk a porcukorral kihabostott Krmalapot, majd habvervel jl eldolgozzuk. A negyedt flretesszk a torta bevonshoz. A tejsznt sszekeverjk a habfixlval, kemny habb verjk s egy keveset flretesznk a dsztshez. A maradkhoz vatosan hozzkeverjk a kakaport. A pudingos krmmel megkenjk az als tortalapot s rtertjk a meggy felt. Rhelyezzk a msodik tortalapot, a kakas habbal megkenjk s a meggy msik felt belenyomkodjuk. A harmadik lapot rtertjk, a flretett krmet habzskba tltjk, bevonjuk vele a torta tetejt s oldalt. A flretett tejsznhabbal s meggyszemekkel dsztjk.

VANLIAKRMES ROL Hozzvalk kb. 12 db rold stformhoz: a tszthoz: egy csomag mlyhttt leveles tszta (50 dkg), 1 db tojssrgja, 2 evkanl tej, 3 evkanl cukor, a tltelkhez: 25 dkg Rama Krmalap, 1 csomag vanliaz pudingpor, 2 evkanl cukor, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 1 csomag vanlis cukor Forrs: RamaA mlyhttt tsztt felengeds utn lisztezett gyrdeszkra fektetjk s 47x12 cm-es tglalapp nyjtjuk. A kinyjtott tsztbl kb. 3x47 cm-es cskokat vgunk s spirlformban, hogy a rtegek egymst tfedjk, feltekerjk a stformra. A tojssrgjt sszekeverjk a kt evkanl tejjel, a vgsi leket kihagyva megkenjk a roldokat, majd 2 evkanl cukorral megszrjuk. Az elksztett roldokat egy stpaprral kiblelt stlapra helyezzk gy, hogy a tsztavg alul legyen. Elmelegtett stben, 200 fokon, kb. 20 percig stjk. Ezutn mg melegen lehzzuk a formrl s lehtjk A pudingport simra keverjk a cukorral, a tejjel s felfzzk. A Krmalapot a porcukorral s a vanlis cukorral kihabostjuk, majd hozzkeverjk a kihlt pudingot s sszedolgozzuk. A krmet csillagcsvel elltott nyomzskba tesszk s megtltjk a rolkat. Tipp:megtlthetjk ms zests (pl. csokold) krmmel vagy tejsznhabbal is. Ss tltelk (pl. sajtos, sonks, stb.) esetben a tsztba cukor helyett 1 mokkskanl st tegynk.

BARACKOS TRTORTA Hozzvalk: 25 dkg Rama Krmalap, 1 db kerek piskta tortalap, 50 dkg tr, 10 dkg porcukor, 1 db citrom, 1 csomag vanlis cukor, 1 dkg vanliaz krmpor, 50 dkg szibarack (hasznlhatunk beftt vagy konzerv barackot is), reszelt csokold, tejsznhab, mandulaforgcs a dsztshez Forrs: RamaA trt ttrjk, hozzadjuk a porcukrot, a citrom lereszelt hjt, nhny csepp citromlevet, a vanlis cukrot, a krmport s csommentesre keverjk. A Krmalapot kihabostjuk, a trkrmmel sszedolgozzuk, amg sima, laza krmet kapunk. Az szibarackbl nhny darabot flretesznk, a tbbit feldaraboljuk s a krmhez keverjk. A tortalapot hrom rszre vgjuk, a lapokat megkenjk a krmmel, egymsra helyezzk, vgl a maradk krmmel bevonjuk a torta tetejt s oldalt. Barackszeletekkel s tejsznhabbal dsztjk, a torta oldalt mandulaforgccsal megszrjuk, kzept pedig reszelt csokoldval hintjk meg.

MEGGYES-KRMES SZELET Hozzvalk: 25 dkg Rama Krmalap, 1 db tglalap alak piskta tortalap, 1,75 dl tejszn, 20 dkg cukor, 5 dkg kaka, 25 dkg magozott meggy (hasznlhatunk befttet is), tejsznhab a dsztshez Forrs: RamaA tejsznt a cukorral felfzzk, majd hozzadjuk a kakaport s besrtjk. Hozzkeverjk a Krmalap egyharmadt s lass kevers mellett kihtjk. A maradk Krmalapot habosra keverjk, hozzadjuk a lehttt kakas tejsznt s jl sszedolgozzuk. A pisktt kt lapra vgjuk, az als lapot megkenjk krmmel, a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk s rtesszk a msik lapot. Meggyszemekkel s habzskbl kinyomott tejsznhabbal dsztjk. Hosszks szeletekre vgva knljuk.

RIBIZLIS VANLIAKOCKA Hozzvalk: 25 dkg Rama Krmalap, 1 db tglalap alak piskta tortalap, 1,75 dl tejszn, 20 dkg cukor, 5 dkg kaka, 25 dkg magozott meggy (hasznlhatunk befttet is), tejsznhab a dsztshez Forrs: RamaA tejsznt a cukorral felfzzk, majd hozzadjuk a kakaport s besrtjk. Hozzkeverjk a Krmalap egyharmadt s lass kevers mellett kihtjk. A maradk Krmalapot habosra keverjk, hozzadjuk a lehttt kakas tejsznt s jl sszedolgozzuk. A pisktt kt lapra vgjuk, az als lapot megkenjk krmmel, a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk s rtesszk a msik lapot. Meggyszemekkel s habzskbl kinyomott tejsznhabbal dsztjk. Hosszks szeletekre vgva knljuk.

MLNS ALMATORTA Hozzvalk: # 35 dkg liszt, # 1 dl cukor, # msfl dl darlt mandula, # 20 dkg vaj, # 1 tojssrgja. # A tltelkhez: # 5 db alma, # 20 dkg mlyhttt mlna, # fl dl cukor, # 2 evkanl darabolt mandula. Elksztse: A vajat keverjk habosra a cukorral. Adjuk hozz a tojssrgjt, a lisztet s a darlt mandult. Az sszegyrt tsztt nyjtsuk kerek lapp, s tertsk stpaprral blelt tortaformba. A hmozott s maghztl tiszttott almt vgjuk vkony cikkekre. Nyomkodjuk a tsztba az almaszeleteket srn egyms mell. Hintsk meg cukorral, majd kzepes lngon hsz-huszont percig sssk. A felengedett mlnt finoman trjk t szitn, s tertsk szt a meleg tortn. Szrjunk a tetejre durvra vgott mandult. Langyosan tlaljunk, tejsznhabbal.

CICA KUGLF Hozzvalk: # 35 dkg liszt, # 1 dl cukor, # msfl dl darlt mandula, # 20 dkg vaj, # 1 tojssrgja. # A tltelkhez: # 5 db alma, # 20 dkg mlyhttt mlna, # fl dl cukor, # 2 evkanl darabolt mandula. Elksztse: A vajat keverjk habosra a cukorral. Adjuk hozz a tojssrgjt, a lisztet s a darlt mandult. Az sszegyrt tsztt nyjtsuk kerek lapp, s tertsk stpaprral blelt tortaformba. A hmozott s maghztl tiszttott almt vgjuk vkony cikkekre. Nyomkodjuk a tsztba az almaszeleteket srn egyms mell. Hintsk meg cukorral, majd kzepes lngon hsz-huszont percig sssk. A felengedett mlnt finoman trjk t szitn, s tertsk szt a meleg tortn. Szrjunk a tetejre durvra vgott mandult. Langyosan tlaljunk, tejsznhabbal.

 
Hrlevl
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
Nvnapksznt
 
Csacska angyal
 
Csacska karaoke
 
Foldal!csak katt
 
 
Olsen ikrek
 
Naptr
2025. Mrcius
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
ra
 
Misztikus...
 
Ne lopj!
 
Jtkok
 
Sorozatok
 
Receptek
 
Harry Potter
 
Maci!
 
Lindsay Lohan
 
Karcsony
 
Mi a vlemnyed?szavazz!
Lezrt szavazsok
 
Igyl kvt!!!

Megszomjaztl? Igyl egy kvt!!!

Csak katt a kpre...

 
Egrmutat
 
ttnsi effekt
 
Bolyong boszi

 
Boszi
 
Jobb klikk tilts
 
Effekt
 
Kp
 
CHAT
 
Jtk

Ez a jtk olyan mint az ll az Alku!

Hajr!

 

Fotzd le magad! :P

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!