BANÁNOS MELEGSZENDVICS Hozzávalók: 8 szelet szendvicskenyér A tetejére 4-4 dkg vaj és csokoládéforgács 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 érett banán 2 evőkanál narancslekvár Elkészítése: A vajat a fahéjjal habosra keverjük. A banánokat felkarikázzuk. A fahéjas vajjal a briósszeletek mindkét oldalát megkenjük. 4 szelet kenyeret alufóliára fektetünk, a lekvárral megkenjük, banánkarikákkal megrakjuk, csokiforgáccsal megszórjuk, és a maradék kenyerekkel befedjük. Pirosra grillezzük, és rögtön tálaljuk.
MELEG SZENDVICS CAMEMBERT SAJTTAL ÉS VÖRÖS ÁFONYÁVAL 4 szelet graham kenyér vagy más könnyű teljes kiörlésű gabonából készült kenyér, 6db felezett körte (befőtt), 200gr (30% zsírtartalmú)camembert, 2 evőkanál vörös áfonya kompót. A kenyérszeleteket enyhén megpirítjuk. A körtét szűrőben jól lecsöpögtetjük és gerezdekre vágjuk. A sajtot felszeleteljük és a körtére helyezzük. A szeleteket sötőpapírral borított sötőrácsra tesszük, majd a rácsot a sütőbe tesszük. Rövid ideig pirítjuk, míg a sajt olvadni nem kezd. Felső/alsó hőfok. Kb 200 C előmelegítve légkeverés sütőnél: kb 180 C előmelegítve gázsütőnél: 3-4 perces fokozat előmelegítve, sütési idő 5-6 perc
TÚRASZENDVICSEK RÁNTOTT CSIRKEMELLES SZENDVICS Kirántjuk a csirkemellet. Vékonyan megvajazott zsúrkenyér vagy olasz szendvicskenyér mindkét felét salátával beborítjuk. Közétesszük a rántott csirkemellet, citromkarikát és petrezselymet. (226 kcal=946 kJ/szendvics)
VITAMINSZENDVICS A kiflit kettévágjuk, mindkét felét megvajazzuk. Friss paradicsomszeleteket, mozzarella sajtot, kínai kelt, apróra vágott fokhagymát teszünk rá. Morzsolt oregánóval és bazsalikommal megszórjuk, majd bezárjuk. (310 kcal=1298 kJ/szendvics)
OXIGÉN SZENDVICS A csirkemellet roston megsütjük. A kettévágott zsömlét néhány csepp olívaolajjal átitatjuk, kínai kellel béleljük és ráteszük a csirkemellet. A szendvicset pritamin- és zöldpaprikával, trappista sajttal és friss rozmaringgal gazdagítjuk. (364 kcal=1524 kJ/szendvics)
PIKÁNS HÉTMAGOS STANGLI A hétmagos stanglit kettévágjuk és megvajazzuk. Vékony füstölt sajtszeleteket teszünk bele. A sajtra mazsolát, paradicsom vagy pritaminpaprika karikákat és kínai kelt rakunk. (294 kcal=1231 kJ/szendvics)
GOMBÁS RÁNTOTTÁS ZSEMLE A tojásrántottát és a párolt gombát összekeverjük. A kettévágott zsemlét pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, kibéleljük salátalevéllel, friss paradicsom- és paprikakarikákkal és megtöltjük a rántottával. (216 kcal=904 kJ/szendvics) |